Copilul din oraș

În 2019 am continuat cercetările asupra oamenilor și poveștilor din oraș abordând o temă care ne tot preocupa: copilăria în oraș. Am vizitat cartierul Gheorgheni, în care ne-am adus aminte de copilărie în perioada comunistă și de anii ’90, de demolări, statul la cozi și locurile de joacă de pe șantierele blocurilor. Ne-am bucurat de amintirile înregistrate audio ale lui Dan Moldovan, născut la începuturile formării cartierului și de prezența celor doi invitați, Gabi Barbu – psihopedagog și coordonator la asociația Firul Ariadnei – și Bogdan Fodor, arhitect. 

Participanții la tur care ne-au împărtășit povești fascinante despre copilăria lor din comunism. La finalul turului ne-am relaxat pe malurile Lacurilor Gheorgheni la un picnic cu mai multe impresii și reflecții asupra orașului de mâine pentru copiii mari și mici. 

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.