Cartierul din oraș, Mănăștur

În 2019 am continuat cercetările asupra oamenilor și poveștilor din cartiere și am ajuns la profesorul de istorie Vladimir Bogosavlievici (zis și  Bogo) și la jurnaliștii locali Mihai și Marcela Armanca care ne-au arătat cartierul de ieri și de azi prin locurile sale emblematice: Biserica Calvaria, magistrala de blocuri de pe Calea Mănăștur, Biserica cu Cocoș a lui Kos Karoly și printre acestea multe amintiri personale despre perioada anilor ’70 și ’80 împletite cu momente de istorie medievală, modernă și contemporană, un mix de informații care ne-a făcut să realizăm că mai avem multe de învățat despre orașul nostru. 

Tururile din  2019 fac parte din proiectul „Trăiește orașul – Platforma de cunoaștere, explorare si reflecție urbană” și sunt concepute pentru a arăta noilor și vechilor locuitori ai orașului (dar și celor în trecere) părți pe care doar localnicii le cunosc și le trăiesc. Aducandu-i impreuna creem punți între diferite comunități.  Prezentăm istorii personale și colective recente ale actorilor urbani care vin din diverse arii cum ar fi cultură, planificare urbană, activism, spații verzi, grădinărit, antreprenoriat sau pur și simplu cetățeni care contribuie în diferite moduri la Clujul de azi. 

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.