Natura din oraș

Eveniment trecut- Septembrie 2019

Am continuat al treilea TUR din 2019 cu ceva ce ne interesează de mult timp ca locuitori în oraș: cum să ne bucurăm de natura din orașul nostru, cum să ne dăm seama când este în pericol și cum să reacționăm la abuzurile la care este supusă.  Am realizat o cercetare în care am întrebat oameni din mai multe domenii și orientări ce înseamnă pentru ei zonele verzi din oraș, ce le transmit lor în viața cotidiană, am discutat cu activiști de mediu sau pur și simplu cetățeni care au rupt tăcerea și s-au implicat în cadrul unor cauze și proiecte de protejare a spațiilor verzi implicând social și cultural comunitățile riverane de acolo. 

În cadrul acestui tur am discutat o istorie de mai bine de 15 ani de dragoste față de natura din oraș, de implicare și activism și de speranță față de un oraș mai prietenos cu oamenii și natura sa. 

Ce AM FĂCUT la Tur:

+ Am prezentat ce am aflat din interviuri.

+ Am avut invitați care ne-au povestit despre proiectele și munca lor în a proteja și activa spațiile verzi de care s-au ocupat.

+ La finalul turului am organizat un Picnic în Parcul Feroviarilor, la iarbă verde.

Ghid și Facilitator: Lala Panait / Organizator: Asociația Colectiv A 

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.