Cultura din oraș

EVENIMENT TRECUT- octombrie 2019

Continuăm al patrulea TUR din 2019 cu ceva ce a fost tot timpul cu noi în oraș: arta contemporană și cultura independentă clujeană.
Am realizat o cercetare în care am chestionat oameni din domeniul culturii (alternative, independente, cum vreți voi să îi spuneți) – teatru, spații de expoziții și de exprimare a artei contemporane locale – situate majoritatea la periferia orașului, în cartierul Mărăști. Creativitatea și munca lor au contribuit considerabil la ceea ce a ajuns Clujul atractiv de azi.

În cadrul acestui tur vom discuta despre minim 15 ani de cultură în oraș, ce s-a schimbat, ce lecții au adus cu ei și ce urmează de acum încolo în contextul urban tot mai accelerat.

Ce AM FĂCUT la Tur:

+ Am prezentat ce am aflat din interviuri.

+ Am avut invitați care ne-au povestit despre proiectele și munca lor în spațiile de cultură prezentate și am vizitat spații alternative de cultură.

+ La finalul turului ne-am oprit la Fabrica de Pensule căci acolo ziua s-a continuat cu dezbateri importante pentru breaslă dar și pentru publicul larg.

Ghid și Facilitator: Lala Panait / Organizator: Asociația Colectiv A 

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.